Jakub Jůza novým CEO v Roboauto

Jakub Jůza novým CEO v Roboauto

1/8/2022
Investice

Po více než tříletém působení Martina Králíka v roli CEO společnosti Roboauto s.r.o. jej střídá na této pozici Jakub Jůza. Jakub vystudoval informatiku na MZLU v Brně, působí ve společnosti od jejího počátku a i předtím byl již od roku 2015 součástí projektového týmu Roboauta nejprve v roli vývojáře, následně v roli technického vedení jednotlivých projektů až po roli CTO společnosti. Změna souvisí i s novým výraznějším zaměřením Roboauta na professional services v oblastech, kde má společnost významné know-how, což je teleoperace,collision avoidance, autonomie, mapování a obecně zpracování informací ze senzorů s využitím jak klasických přístupů tak i machine learningu a umělé inteligence.

„V Roboautě se v následujících letech plánujeme zaměřit na velké zákazníky z oblasti průmyslových, logistických, stavebních, důlních a zemědělských strojů ať už operujících v terénu, na cestách nebo na kolejích. Prostor vidíme i v segmentu obranného průmyslu. Těmto zákazníkům jsme schopni díky našim zkušenostem, ověřeným řešením a funkčním prototypům pomoci s rychlým vývojem jejich vlastního řešení v našich expertních oblastech a tím jim ušetřit zejména čas i potřebné prostředky na vývoj prototypu sloužícího jako základ pro další sériovou výrobu. Díky poptávce na trhu po obdobných službách, našemu know-how a sehranému týmu plánuji v příštích třech letech výrazný růst společnosti, a to na trojnásobek současné velikosti jak v počtu našich expertů tak v ročním obratu.“ říká Jakub.

Společnost Roboauto působí na trhu samostatně od roku 2018 jako člen skupiny ARTIN, na vývoji svých technologií pod hlavičkou ARTINu tým pracuje již více než 12 let.

Buďme
v kontaktu
Máte pocit, že by z našeho spojení mohlo vzejít něco zajímavého?
Dejte nám o sobě vědět.